Utgivelsestjenester

slide11BWopacity

Registrering av rettigheter

Alle artister/band fokuserer naturlig nok på å gjøre godt håndverk med musikken som skal utgis. En god del artister/band slurver dessverre grovt videre i prosessen, med den viktige registreringen av rettighetene til innspillinger og utgivelse, med de konsekvenser det kan få for eierskapet til musikken og royalties i ettertid etc.

Også i denne fasen av prosessen med utgivelse av musikk tilbyr vi alt av tjenester, slik at artist/band fullt ut er sikret alle sine rettigheter til låtmaterialet og får sine rettmessige royalties for avspillinger og ved annen bruk av musikken.

Når artist/band slipper musikken sin ut i verden via f.eks digitale musikktjenester som spotify etc, begynner musikken “å leve sitt eget liv». Uavhengig av ambisjonsnivå så vet man aldri hvor stort publikum musikken vil nå eller i hvilke sammenhenger den kan bli brukt etter utgivelsen.

Like viktig som det er å ha gjort godt håndverk med musikken som skal utgis, er håndverket med å sørge for at musikken er registrert og rapportert riktig i musikkbransjens jungel av registreringer og regelverk.

Vi sørger for ISRC-koder til alle låtene som utgis og vi gjør alt annet av nødvendige registreringer hos Gramo, NCB, Nasjonalbiblioteket og til andre registre ut fra hva som er påkrevd for den enkelte utgivelsen.

Registrering hos TONO bistår vi opphavspersonene til låtene med. På denne måten er artist/band fullt ut sikret alle sine rettigheter til låtmaterialet, får sine rettmessige royalties og ved annen bruk av musikken.

Digitale utgivelser

Når innspillingene i utgivelsen er ferdig mastret, coverbildet etc er klart og vi har registrert rettighetene til innspillinger og utgivelse, kan vi sette ønsket releasedato på musikkutgivelsen til digitale musikktjenester.

Vi tar oss av all registrering og klargjøring av innspillingene og utgivelsen hos vår aggregator og distributør til digitale musikktjenester. Musikkutgivelsen blir gjort tilgjengelig på Spotify, Wimp, iTunes, Deezer, Amazon MP3, Google Play og 11 andre digitale musikktjenester.

Utgivelseavtale

Pink Link Production inngår kun enkeltvis oppdragsavtale for digital utgivelse av musikk med artist/band. Vi inngår ingen former for langsiktig utgivelse-avtale, som binder artist/band til flere utgivelser. Artist/band står således helt fritt til å velge musikkutgivelse hos andre eller utgivelse på annen måte ved senere anledning, dersom det skulle være ønskelig.

Artist/band får en skriftlig utgivelseavtale av Pink Link Production, som viser en oversikt over arbeidet som er gjort med musikken, papirarbeidet som er gjort i utgivelseprosessen, hvordan royalties utbetales og all annen relevant info om innspillingene og utgivelsen.

Rapporter om avspillinger og salg

Rapporter om avspillinger og salg på digitale musikktjenester kommer to ganger i året i januar og juli i epost fra Pink Link Production til artist/band.

Royalties fra avspillinger og salg

Pink Link Production har valgt å følge GramArts sitt ønske på vegne av artister/band om prosentfordeling av royalties for avspillinger og salg på digitale musikktjenester; Artister/band som utgir musikken sin via Pink Link Production får derfor 50% av royalties for avspillinger og salg på digitale musikktjenester og 50% går til Pink Link Production.

Alle artister/band som gir ut sin musikk via Pink Link Production får sine royalties for avspillinger og salg på digitale musikktjenester utbetalt til konto en gang i året i januar.

Eventuelle royalties fra TONO (som tekstforfatter/komponist/arrangør) og fra Gramo (som medvirkende på selve innspilling av låt i studio) kommer direkte fra TONO og Gramo på bakgrunn av eventuelle spillinger på radio, TV, restauranter, butikker eller annen offentlig avspilling av musikken etc.

Markedsføring

Pink Link Production markedsfører utgivelser via sin hjemmeside, sin Facebook-side, på vår YouTube-kanal, på Instagram, Twitter og omtale til våre kontakter i musikkbransjen når det er aktuelt. Vi driver ikke med markedsføringkampanjer som innebærer ekstra kostnader for artist/band.

Tjenester

Guitarplayer hands

Musikktjenester

Vi tilbyr diverse studioarbeid som blant annet arrangementsarbeid, studioinnspilling, musikerarbeid, koring, mastering, miksing og andre behov og ønsker i forbindelse med din utgivelse.

Les mer…

slide11BW

Utgivelsestjenester

Vi gjør din musikk tilgjengelig på 18 tjenester, som Spotify, Itunes, Wimp osv. Vi sørger for at alt av rettigheter og avtaler ifm din utgivelse er tatt hånd om og markedsfører deg via våre kanaler.

Les mer…

400x250 Benedikte

CD- trykk

Dersom artist/band ønsker seg «Promotion-not for sale»-cd eller cd for salg, sørger Pink Link Production for registreringsarbeid, utforming av layout, trykk av cd og innlegg med mer.

Les mer…